Bohatý športový víkend v Šamoríne

Kým v prekrytom vonkajšom bazéne celý víkend prebiehali rôzne vodnopólové zápasy, vo vnútornom šamorínskom bazéne súťažili synchronizované plavkyne a plavci zo siedmich krajín Európy na 6. ročníku súťaže MEC Cup a zároveň Majstrovstvách SR v kategórii Seniori a Starší žiaci.

Najlepšou sólistkou spomedzi starších žiačok sa stala reprezentantka SR Lea Anna Krajčovičová pred druhou Valentinou Strahsberger zo SwimmUnion Modling a treťou Simonou Malevou z bulharského klubu KPS Torpedo. Lea sa zároveň stala aj sólovou Majsterkou Slovenska pre rok 2020 pred Žofiou Strapekovou (tiež SVK) a treťou Michaelou Bernáthovou z bratislavského klubu TJ Iuventa Aquatix. 

V súťaží párových zostáv starších žiačok si zlaté medaily vybojovali reprezentantky Lea Anna Krajčovičová s Nicol Diky pred druhými Žofiou Strapekovou a Lisou Zemanovou (tiež SVK), ktoré na treťom mieste na stupienku víťazov doplnili Viktoria Sobota a Alexandra Schrotter zo Swimm-Union-Wien. V rámci Majstrovstiev SR v tejto disciplíne sa na treťom mieste za už spomínanými pármi umiestnili pretekárky z TJ Iuventa Aquatix Veronika Ásványiová, Hana Markušová s náhradníčkou Johanou Lajčákovou. 

Slovenské reprezentantky taktiež vybojovali zlaté medaily v súťaži tímových zostáv pred druhými pretekárkami z SK Neptum Praha a tretími pretekárkami z TJ Iuventa Aquatix, ktoré sa zároveň v rámci Majstrovstiev SR pre rok 2020 umiestnili na konečnom 2. mieste.

Veľmi zaujímavé zápolenie prebiehalo počas celého víkendu v seniorskej kategórii tak v sólových ako aj v párových disciplínach. 

Tohtoročnou víťazkou v súťaži technických sólových zostáv sa stala naša najskúsenejšia reprezentantka Naďa Daabousová so ziskom bodov 78,7065 pred druhou Viktóriou Reichovou (74,6121b) a treťou Swietlanou Szczepanskou z poľského klubu AZS OS Poznaň (69,4121b). Naďu a Viktóriu na stupienkoch víťazov v rámci tohtoročných MS doplnila Silvia Solymosyová (63,8669b).

Naďa Daabousová sa tiež stala víťazkou súťaže voľných sólových zostáv s počtom bodov 81,0667 pred druhou Chiarou Diky (77,1000b) a treťou Viktóriou Reichovou (76,7333b). Všetky pretekárky sú reprezentantkami SR a v rovnakom poradí skončili aj v rámci Majstrovstiev SR 2020 v tejto disciplíne. 

Súťaž technických párových zostáv vyhrala Naďa Daabousová s Dianou Miškechovou (náhr. Chiara Diky) pred druhými Natáliou Pivarčiovou a Viktóriou Reichovou a tretími pretekárkami z poľského klubu AZS OS Poznaň Swietlanou Szczepanskou a Nikolou Leja. Naďa s Dianou a Chiarou sa zároveň stali aj Majsterkami SR v tejto disciplíne pre rok 2020 pred druhými v poradí Natáliou a Viktóriou. 

Rovnaké poradie na prvých dvoch miestach bolo aj v súťaži voľných párových zostáv, kde na stupienku víťazov Naďu, Dianu a Chiaru na prvom mieste, Viktóriu a Natáliu na druhom mieste doplnili rakúske pretekárky z klubu SchwimmUnion Modling Naemi Arocker a Valentina Strahsberger.

V súťaži technických zmiešaných párov ako aj voľných zmiešaných párov sa predstavili súrodenci Silvia a Jozef Solymosyovci, ktorí sa zároveň stali aj Majstrami SR pre rok 2020 v týchto disciplínach.

Záver oboch súťažných dní bol v znamení tímových zostáv kde predviedli svoju voľnú tímovú zostavu v sobotu seniorské reprezentantky SR, ktoré v nedeľu uzavreli celý súťažný víkend výborným prevedením ich voľnej kombinovanej zostavy, za ktorú získali 74,9667 bodov.