Po skvelom obrate proti Chorvátsku sú naše vodné pólistky vo štvrťfinále ME !

Skvelá správa, ktorá obletela celý vodnopólový svet, naša ženská reprezentácia vo vodnom póle postúpila na majstrovstvách Európy v Budapešti do štvrťfinále !!!!!

Zverenky trénera Milana Henkricha a Szabolcsa Eschwiga - Hajtsa po piatkovom úspechu v súboji základnej A-skupiny so Srbkami (6:2) uspeli aj v dnešnom zápase s Chorvátkami, ktoré porazili rozdielom dvoch gólov 9:7 a v tabuľke obsadili 4. miesto. V utorkovom štvrťfinále ich čaká zápas proti víťazkám B-skupiny, ktorými budú obhajkyne titulu z predchádzajúcich ME Holanďanky. V dnešnom stretnutí síce Slovensko prehrávalo po prvej štvrtine o dva góly  1:3, pričom išlo do vedenia 1:0, v druhej štvrtine sa mu podarilo vyrovnať na priebežný stav 3:3 aj 4:4. V tretej časti sme znova zaostávali o dva zásahy (4:6), ale šnúrou štyroch gólov po sebe sme otočili na 8:6 a v dramatickom závere sme si už nenechali ujsť vytúžený postup. Po dva góly našich dievčat zaznamenali Miroslava Stankovianska a Daniela Kátlovská, po jednom zásahu pridali Beáta Kováčiková, Janka Kurucová, Emma Junasová, Natália Pecková a Tamara Kolářová. V utorok od 19-tej hodiny hráme vo štvrťfinále proti krajine tulipánov.

ME vo vodnom póle – Budapešť:

ŽENY

A-skupina:
Slovensko – Chorvátsko 9:7 (1:3, 3:1, 3:2, 2:1)

Góly SR: Stankovianska a Kátlovská po 2, Kováčiková, Kurucová, Junasová, Pecková a Kolářová po1, rozhodovali: Dervieux (Fr.) a Maussová (Nem.) Zostava SR: E. Kissová, Horváthová – Kováčiková, Kurucová, Garančovská, Junasová, Sedláková, Pecková, Kolářová, Stankovianska, Majlathová, Kátlovská, K. Kissová

Priebeh zápasu: http://wp2020budapest.microplustiming.com/?fbclid=IwAR2-PstHbpb0JbGVldEy...

SPF / SITA